Vrijopnaam wint Europese aanbesteding zonnepark Waalre

Onze klant en energieleverancier Vrijopnaam heeft de Europese aanbesteding voor de realisatie van zonnepark Waalre gewonnen. Het zonnepark zal uit zo’n 4.000 zonnepanelen bestaan.

Naar verwachting zal het zonnepark einde van dit jaar gereed zijn en vanaf dan stroom leveren aan 350 huishoudens. Inwoners en ondernemers uit de omgeving die participeren, profiteren van de opbrengst van de zonnepanelen.

Vrijopnaam zet niet alleen in op duurzaamheid middels zonne-energie, maar is ook voornemens met de realisatie van het zonnepark een maximale ecologische bijdrage te leveren aan de omgeving. Dit gaan ze doen door de locatie in zijn geheel in te zaaien met een op maat vastgestelde mix van inheemse bloemen en kruiden. Hierdoor onstaat een ideale leefomgeving voor insecten, bijen en vlinders.

De opbrengsten van dit zonnepark worden verzameld en daarna in de administratie van Vrijopnaam verwerkt. De klant ziet de opbrengsten terug op de maand- en jaarnota. De software voor het uitlezen en de geautomatiseerde verwerking is ontwikkeld door Aquila.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op via info@aquila.nl.